Balaton Sound 2018 – fontos információk! (Forgalmi rend, lezárások)

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A BEHAJTÁSI ENGEDÉLYEK KIADÁSÁNAK ÉS HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL

a 2018. évi Balaton Sound Fesztivál idejére

 

Tisztelt Ingatlantulajdonosok, Tisztelt Vendégek!

Zamárdi város forgalmi rendje a Balaton Sound 2018. elnevezésű rendezvény ideje alatt közlekedési, közbiztonsági okokból az alábbiak szerint fog változni:

A terület lezárására vonatkozó közlekedési táblák elhelyezési rendjét a tájékoztatónk túloldalán találja.Behajtási engedélyt kell kérniük azoknak a tulajdonosoknak, akiknek az ingatlana a Szt. István utca -Bácskai utca – Keszeg utca által határolt tömbben helyezkedik el. A lezárások által érintett a fenti tömbön belül található valamennyi utca, de nem érintettek a határoló utcák (Szent István utca É-i oldal, Bácskai utca, Keszeg utca), kivéve, ha ezen utcákban található ingatlanok bejárója a lezárt területről közelíthető meg.

A lezárt területre kizárólag csak behajtási engedéllyel lehet személy- és tehergépjárművel behajtani.

A lezárás 2018. július 3-án (kedd) 8.00 órától -2018. július 9-én(hétfő) 16.00 óráig tart.

Lakossági behajtási engedélyek az alábbi időpontokban és helyszíneken vehetőek át:
06.26-06.28.
Polgármesteri Hivatal épületében 10-16 óra között
06.29-07.01. Polgármesteri Hivatal épületében 10-19 óra között
07.02-07.04. Szent István utca – Harcsa utca kereszteződésében elhelyezett konténerben 10-20 óra között
07.05-07.08. Szent István utca – Harcsa utca kereszteződésében elhelyezett konténerben 10-23 óra között.

A lezárás időtartamán belül mindennap 15.00 órától 6.00 óráig terjedő időszakban mindkét irányban tilos behajtani a rendezvényterülettel határos Kiss Ernő és Panoráma utcáknak a Bácskai utca és a Harcsa utca közötti szakaszára. Ebben az időszakban ezen az útszakaszon szabálytalanul parkoló autók elszállításra kerülnek. Kivételt képez ez alól a Kiss Ernő utcának a Kecskeméti és Bácskai utcák közötti szakasza, ahol a 15.00 – 06.00 közötti időszakban is közlekedhetnek – de nem parkolhatnak-az országos közhiteles nyilvántartásban szereplő önkormányzati engedéllyel rendelkező taxik. A taxik a Kecskeméti utca útburkolatán fognak parkolni az utca Kiss Ernő utca és Szent István utcai zárás közötti szakaszán és a Kecskeméti utca- Kiss Ernő utca- Bácskai utca útvonalon fognak közlekedni. A Kecskeméti utca emiatt É-i irányban egyirányúsításra kerül. A lezárt területre behajtási engedélyt csak az ingatlan tulajdonosa, használója vagy ezek meghatalmazottja vehet át abban az esetben, ha személyazonosságát hivatalos irattal (személyi igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély, és minden esetben lakcímkártya) igazolja. A behajtási engedélyt átvevő személy köteles a behajtási engedély kiadásához az érintett gépjármű forgalmi rendszámát, valamint a gépjárművet vezető személy nevét közölni. A lezárt területen személygépkocsi kizárólag az ingatlanok területén parkolhat, a közterületen történő parkolása teljes lezárt terület vonatkozásában megtiltásra került.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ingatlanonként legfeljebb 4 db behajtási engedély adható ki, amennyiben ennyi járművet ténylegesen el is tudnak helyezni az ingatlanukon belül. 4 darabnál több behajtási engedélyre kizárólag akkor jogosult az ingatlan tulajdonosa, ha igazolja, hogy a telken belül a gépjárművek elhelyezhetők. A telken belül el nem helyezhető gépjárművek parkolására a Szt. István utca déli oldalán található – önkormányzati tulajdonú – szabad területek kerültek kijelölésre, ahol a rendezvényszervező közreműködésével a parkolás irányítottan történik.

 

A biztonság érdekében tett szigorítások miatt kérjük türelmüket és megértésüket!

                                                                                              Zamárdi Város Önkormányzata

 Balaton Sound 2018 – fontos információk! (Forgalmi rend, lezárások)