A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése
Tájékoztató

Helyi piac fejlesztése Zamárdiban
Tájékoztató

ASP Központhoz csatlakozás
Tájékoztató

Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése
Tájékoztató

Többfunkciós kiállító és szolgáltató tér létrehozása Zamárdiban
Tájékoztató

 

Zamárdi Város Önkormányzata a DDOP-3.1.3/G-14-2014-0006 azonosító számú pályázaton 60 millió Ft forráshoz jutott, melyet az egészségügyi alapellátás fejlesztésére fordít.  

A projekt célja Zamárdi város egy épületben található 2 db háziorvosi rendelőjének és az ahhoz kapcsolódó kiegészítő helyiségeknek a felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése, széleskörű eszközbeszerzéssel, valamint a szakmai program fejlesztésével.  A fejlesztés eredményeképpen a lakosság számára hozzáférhetővé válnak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmény közszolgáltatásai.

Hosszú távú cél az ellátás színvonalának fokozatos javítása és a lakóhely-közeli hozzáférés biztosítása. Az épület komplex akadálymentesítésével megvalósul a társadalmi esélykülönbségek csökkentése valamennyi fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű népcsoport számára. Az infrastruktúra fejlesztésével nemcsak a betegek környezete, hanem az ott dolgozó egészségügyi személyzet munkakörülményei is javulnak. A beruházást környezettudatos módon kívánjuk lefolytatni: környezetbarát technológiákat és anyagokat fogunk alkalmazni.  Az energetikai korszerűsítés hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez, amely alapján az ellátás hosszú távú fenntartása biztosabbá és környezetbarátabbá válik.

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK:
Project nyitó sajtóközlemény
Project záró sajtóközlemény