Berkenye Zamárdi Alkotókör Egyesület

Alapítás éve: 2013 Berkenye-kör
Egyesület: 2016 „Berkenye Zamárdi Alkotókör” Egyesület
Egyesület: 2022 Berkenye Zamárdi Alkotókör Egyesület
Jogállása: közhasznú jogállás
Taglétszám:30 fő
Elnök: Szakáli Anna Mária
Vezetőség, alelnökök: Kuruczné Veit Judit, Hirschmann Attila
Levelezési cím: 8621 Zamárdi, Dobó István utca 20.

Megalakulás:
Szervezetünk 2013. január 22-én alakult meg, a Magyar Kultúra napján, Berkenye-kör néven. A 2013-as év „Év fája”, Sorbus Domestica Linné tiszteletére vettük fel a „Berkenye” nevet.
2016. szeptember 16-tól „Berkenye Zamárdi Alkotókör” Egyesületként kerültünk bejegyzésre a cégbíróságnál. Különböző végzettségű és képzettségű személyekből tevődünk össze, akik az irodalmi, színházi élet és a képzőművészet több ágában tevékenykednek.

A szervezet célja:
Egyesületünk elsődleges célja megteremteni a lehetőséget a helyi alkotók számára érvényesülésükhöz, a kultúra lehető legtöbb területén, továbbá a helyi közösség befogadóképességének szélesítése, a fiatal tehetségek gondozása, nemzetközi kapcsolatok építése, az alkotótevékenységet végzők cselekvési kedvének és tenni akarásának fokozása, bemutatkozási lehetőségek biztosítása számukra. Ugyanezen célból szívesen és örömmel fogadtuk más településeken élők csatlakozását is.

Kapcsolataink:
Balatonlelle, Szántód, Balatonszárszó, Siófok, Tab, Budapest, Dunaújváros, Zamárdi, Hajdúnánás, Dabas, Kiskunhalas, Kazincbarcika, Szádalmás Szlovákia, Szentegyháza Erdély. Egyesületünk és tagjaink külön-külön is együttműködnek több irodalmi, művészeti körrel, egyesülettel.

Két kiemelkedő, évente megszervezett eseményünk:
Költők találkozása – KÖT (egy napos)
Balatoni Írótábor – BÍT (három napos)


Szakáli Anna Mária

elnök