Egészségőr Egyesület

Az alapítás éve: 2006
Taglétszám: 
120 fő

Vezető: Takácsné Horváth Szilvia
Vezetőségi tagok: Perge Lászlóné, Lovretics Gertrud, Marczaliné Német Erika, Nagy Dezsőné
Levélcím: 8621 Zamárdi, Fő utca 106.

A szervezet 2006-ban a Rákbetegek Országos Szövetsége zamárdi csoportjaként került bejegyzésre. 2011. január 26-tól mint egyesület működik Zamárdi Egészségőr Egyesület néven. A szervezet főbb célkitűzései: az Egészségőrklub a Rákbetegek  Országos Szövetsége zamárdi csoportjaként került bejegyzésre, de nem  csak a rákbetegeket támogató csoportként működik.

Szervezetünk célja

  • Széleskörű tájékoztatás, szemléletformálás, amely az egészség megőrzését hivatott szolgálni.
  • Az emberi / természeti és társadalmi / környezet alakítása és védelme az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése érdekében.
  • Segítő közösség létrehozása és működtetése, kommunikáció elősegítése.
  • Közös rendezvények / kulturális, sport / szervezése.
  • Baráti és cserekapcsolat kialakítása hasonló tevékenységű külföldi szervezetekkel, egyesülettel, klubbal.

Rendezvények, programok

  • előadások
  • szűrések
  • kirándulások

Előadásaink témái  az egészség-megőrzéshez kapcsolódnak (egészséges életmód, a gyógyítás alternatív módjai, aktuális egészségügyi kérdések). A Vöröskereszttel együttműködve segítjük a szűrések (csontritkulás, méhnyakrák, mammográfia) lebonyolítását. Új kedvezményes lehetőség klubtagjainknak a komplex ultrahangos vizsgálat a Siófoki Városi Kórház Rendelőintézetében. Egészségnap keretében helyi szűréseket is szervezünk. Kirándulásaink, ünnepi megemlékezéseink erősítik a közösséghez tartozás érzését. Összejöveteleinket minden hónap utolsó hétfőjén tartjuk a Közösségi Házban. Meghívott előadóink orvosok, természetgyógyászok, egészségügyi szakemberek. Rendezvényeinkre várjuk mindazokat, akik nem csak maguk és családtagjaik egészségével akarnak többet törődni, hanem beteg társainknak is szívesen segítenek. A klub minden jószolgálati támogatást köszönettel fogad, hiszen LEGFŐBB KINCSÜNK AZ EGÉSZSÉG.

 Egészségőr Egyesület